Sunday, June 13, 2010

Orang Melayu Kutip Anak Cina

cerita nya bermula begini.. pada suatu petang 17 tahun yang lepas, seorang suri rumah telah membeli sebuah televisyen baru yang bersaiz besar. hehehe. maka salah seorang pekerja di kedai tersebut di tugas kan mengahantar televisyen tersebut ke rumah suri rumah tadi. mari kita dengar perbualan mereka.
ah beng : mahu letak mana ini tv kak?
akak bergaya : letak kat atas gerobok ini yee.
ah beng : ini anak akak enk? macam cina laa.
akak bergaya : ini memang anak cina laa. akak angkat dia time dia baby.
ah beng : eh, ye ke?
akak bergaya : iya laa. dia punya mak bagi sama akak time baby dulu. mak dia susah lorh.
ah beng : owh. patut laa muka dia macam cina.
akak bergaya : eh ah beng, u percaya kaa?
ah beng : ya lorh..
akak bergaya : hahaha. akak kelengtong saja maa. ini anak akak laa.
ah beng : jangan main-main laa. muka dia macam cina.
akak bergaya : yaa laa. anak akak yang ini ikut hubby akak. hubby akak ada mix cina sikit.
ah beng : owh.. waa ingat betul-betul laa tadi. tapi muka anak akak ni memang macam cina laa. kalau cakap anak cina ni, semua orang percaya.
begitu lah cerita nya. sebenar nya pekerja kedai itu iaitu ah beng telah tertipu dengan kata-kata akak bergaya itu. mana ada akak bergaya ni kutip anak cina. tu anak dia sebenar nya.kalau korang di situasi ah beng, korang percaya tak budak di bawah ini anak orang cina?

hai semua! saya lah amoi kusut! hehehe.

cerita di atas adalah cerita tentang aku sebenar nya. akak bergaya tu ialah mak aku dan budak cina yang konon nya akak bergaya tu jaga ialah aku. kalau korang tengok muka aku kecil-kecil dulu, korang percaya tak aku anak cina tapi di bela oleh orang melayu?? aku pasti ada saja yang mempercayai nya sebab dari aku kecil dulu sampai lah bakal berumur 20 tahun bulan 12 ini, ada sahaja yang ingat aku ni cina. hehehe. saya 80 % melayu lah. sikit je mix nya.

27 comments:

  1. hohoho btol
    genetik jauh2 yg disatukan slalu bijak2 anaknyer~

    ReplyDelete
  2. sometimes we have people looking like different races =)

    ReplyDelete
  3. haha.....
    muke suci babe.. ahaha

    ReplyDelete
  4. kalau 1st time nampak memang rasa ko nih orang cina kot..tapi dah taw nama tak kot..hihi

    ReplyDelete
  5. leh join ank akak yg 1st la, muka jauhhh sgt dari akak smpai ramai nyonya2 syak akak jg anak cina mana huhuk.

    ReplyDelete
  6. fakhrur razi : selalu nya yee?
    tapi saya tdk tergolong dlm selalu nya itu laa..
    huhuhu

    ReplyDelete
  7. amieynna amin : lg 20 % ialah banjar.
    hehehe..

    oh saya tdk genius.

    ReplyDelete
  8. nina nurziana : saya ke?
    terima kasih.
    hehehe

    ReplyDelete
  9. kenwooi : yup!
    sometimes other people things my sis is iban.
    hehehe

    ReplyDelete
  10. zahier : of coz..
    skrg pon muka suci je kan..

    ReplyDelete
  11. LPP : yup!
    tak kan laa nama nurshaliza jumri cina lak kan..

    ReplyDelete
  12. sis shuhada : hahahaha..
    ye ke?

    boleh geng r ni..

    ReplyDelete
  13. patut la cntik.. sy rsa sy pun mix ke? sbb.. err. haha..

    fuyoo. kenwooi comment. waa

    ReplyDelete
  14. patut la cntik.. sy rsa sy pun mix ke? sbb.. err. haha..

    fuyoo. kenwooi comment. waa

    ReplyDelete
  15. patut la cntik.. sy rsa sy pun mix ke? sbb.. err. haha..

    fuyoo. kenwooi comment. waa

    ReplyDelete
  16. ikemal : i tak cantik laa.
    tp comot ada r..

    hehehe.
    kenwooi comment kan..
    :)

    ReplyDelete
  17. ikemal : i tak cantik laa.
    tp comot ada r..

    hehehe.
    kenwooi comment kan..
    :)

    ReplyDelete
  18. ikemal : i tak cantik laa.
    tp comot ada r..

    hehehe.
    kenwooi comment kan..
    :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails