Saturday, May 22, 2010

4 Text / SMS Yang Anda Tak kan Delete.

''cannot receive message, memory full''. pernahkah anda mengalami situasi seperti ini? aku pasti ramai yang telah mengalaminya. texts / sms apa yang membuatkan inbox anda penuh, sehingga tidak mahu meng''delete''nya? dan mengapa yee?


1. texts / sms daripada ex-BF /GF.

''hai sayang, tak sabar nak jumpa u malam ni. sayang awak, rindu awak. muahxx ''. walaupun kita da berpisah dengan si tak guna tu, tapi kita akan ingat kata-kata manis nya dan ayat-ayat cute dari si tak guna itu. ia menunjuk kan bahawa kita ini terbaik ketika itu.




2. text /sms gila-gila daripada BFF.

''OMG!! da semingu tak text dengan ko. rindu nak dengar celoteh ko yang cute tu!'' . tau tak mesej ini sangat berharga? sebab nya kita boleh buat ''bahan'' untuk kena kan BFF kita bila baca text/ sms ini. gerenti muka dia akan bengang plus blusshing. ia juga akan mengingatkan kita bahawa penting nya kita dalam hidup mereka.



3. text/sms kata-kata dorongan daripada ibu bapa.

''asalmualaikum adek. adek sihat? macam mana dengan kerja? baik-baik yee kat negeri orang tu. mak selalu doa kan yang terbaik untuk adik serta murah rezeki, dan sihat selalu. '' mesti rasa terharu gila babun dan homesick bila baca mesej ni kan? bukan itu sahaja, mesej ini juga berguna kalau kita tengah kecewa ataupun stress. text/ sms ni menunjuk kan walau apa pun terjadi, parents dan family kita sentiasa menyokong dan menyayangi kita.



4. text /sms ''TERIMA KASIH''

''hey, i just wanna say thanks for last ninght. tak tahu laa apa yang akan terjadi kalau u tak tolong i time tu. :)''. text ini pasti kita akan simpan sebab ia mengingat kan kita bahawa kita ini di hargai. dan rasa seperti otomen / power puff girl.


amoi kusut sedang tekun meng''reply'' text. hehehe.

34 comments:

  1. hahahaha
    den dlu mesej bergambar dgn mesej lucu tak buang
    skrg semua buang

    ReplyDelete
  2. huhu~
    i have that habit too.. luckily my hp now have extravaganza storage.. =p

    ReplyDelete
  3. setuju sangat !

    tapi yg 1st reason tu, i dah buang dah, hehe :P

    ReplyDelete
  4. jangan caye sangat amoi ni..
    ye2 je tgh reply msg...
    ntah2 tengah check jerawat jdkn skrin hp sbg cermin..

    ReplyDelete
  5. Bila dah jadi ex, terus jadi lelaki tak guna yea?

    ReplyDelete
  6. hans : taw tak pe..
    sekarang simpan mms je..
    hehehe

    ReplyDelete
  7. kiddo : eh ye ke?
    meh i cek hp u..
    hehehe

    ReplyDelete
  8. ariff : hahaha..
    jauh kot.
    kalau bg bukan boleh sms ataw kol pon..
    huhuhu

    ReplyDelete
  9. meniti senja : kusut laa..
    tak tahu nak reply ke tak..
    hehehe

    ReplyDelete
  10. pembunuh senyap : hahaha..
    tak laa..
    i guna cermin je..

    ReplyDelete
  11. hahahak ,
    cakapla ni dari pengalaman kau sendiri , hahahhahk

    ReplyDelete
  12. amoiii .. mesej wa lu delete tak? keji dowh lu delete. wa tau arr sms wa ibarat melukut di tepi gantang je! wakakakkakaka ...


    ((delete jer arr mesej dak x guna itu. kah3x))

    ReplyDelete
  13. aus melankolik : ssshhh..
    diam laa..
    jgn kecoh2..
    hahaha

    ReplyDelete
  14. frodo : relax laa bro..
    gua delete text lu yang jiwang2 je.
    yang klakar2, gua simpan..
    hahaha

    ReplyDelete
  15. alah...kita biasa comment kat wall je..haha

    byk yer experience pasal couple2 gini ek...

    ReplyDelete
  16. LPP : hehehe..
    owh macam 2 enk?
    save creadit ke?

    ReplyDelete
  17. betul tuh
    aku pon syg nak delete msg



    jgn segan ke laman sy yek
    Awek kesepian, kamu sudi teman?

    ReplyDelete
  18. stuju2...rsnye kalo leh tfer msuk ke lptop knpem i da buat haha

    ReplyDelete
  19. haaa entri yg di setujui..
    wakakaka..
    sgt btul ini entri..
    heee

    ReplyDelete
  20. shazika : tau tak pe..
    mesej dari sapa yang byk sangat kat inbox tu yee?
    hehehe

    ReplyDelete
  21. ravishing : wah!!
    melampau ni..
    hehehe..

    ReplyDelete
  22. cengkerang siput : hehehe..
    yeah!! berikan 5!1

    ReplyDelete
  23. 1 lagi msg yg xkan sya delete ialah msg yang cute2 utok wish selamat malam.. hehe.. nty boley forward kat kawan2 =)

    ReplyDelete
  24. ye lor...memori 2 u..hehe..even certain2 2 mnyakitkan just like u said

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails