Monday, May 10, 2010

AKUKAH TANGGANG??

semalam adalah mother's day. so, entri aku kali ini adalah berkaitan dengan hari ibu. betul ke kalau orang tak sambut hari ibu adalah anak derhaka?? mak ai!!! takut nya. kalau anak dia selalu kurang ajar dengan parents dia, tapi bila celebrate mother's day, dia bukan anak derhaka?? eh, cam tu pulak yee. tepuk dada tanya laa selera!

puan noriati binti koondari, kami nurshaliza binti jumri, norliza binti jumri, jumri bin lokman dan fadzly bin talib ingin mengucapkan selamat hari ibu 2010!!! we love u so much!!

mak saya dengan saya!!
aku dengan kakak tengah fight nak pilih tempat mana yg sesuai untuk celebrate. at last, kami bersepakat untuk makan di tempat yang sama.

kami makan di benafee village. creadit to hentak berlipat kerana telah buat review tempat ni kat blog dia. trimas! act, aku dah pernah pergi kart benafee ny. tapi tempat lama dia laa. huhuhu. yang ini baru punya. besh sangat! harga pon berpatutan.

okey, tak nak banyak cerita. sila laa jamu pix di bawah ini yee. kalau meleh air liur, cepat-cepat laa lap. nanti orang nampak malu jewk.



aku dengan kakak aku present kan mak aku kasut. pix tidak sempat nak ambil sebab kita orang bagi dulu sebelum pergi makan. hehehe..

nak celebrate atau tidak terpulang lah pada anda. tak semesti nya kita tak celebrate kita ini setaraf dengan tanggang. pada aku, hari-hari adalah mother's day. tidak perlu nak beli hadiah yang mahal-mahal dan unik. cukup lah sekadar dengan mengucapkan hari ibu, dan menunjuk kan keikhlasan hati anda kepada mereka. tak perlu nak propa yee. biar laa original datang dari hati anda yang telus. berikan laa mereka kasih sayang anda. dan kepada yang dah lama tak jengguk parents tue, sila-sila laa buat sementara ada masa lagi. kalau mereka tidak pergi dulu, mungkin kita yang akan pergi dulu. ajal kita di tangan tuhan. so, sebelum terlambat pergi laa jenguk dorang. jangan jadi seperti si TANGGANG.


okey, enough. aku kena tanda buku yang berlambak ni. waaarrggghh!!! esok nak kena ajar *kill subject bagi budak sekolah tadika. hahaha...

26 comments:

  1. mesti upload dalam facebook ni
    huhu
    ;)

    ReplyDelete
  2. uik.. siapa yang mengatakan kalau xsambut hari ibu anak derhaka.. aduh.. baru hari aku dengar.. hahahahha... btw.. bananafee tu kat mana ek?? u orang johor kan... sebab tak tau la pulak johor ada bananafee

    ReplyDelete
  3. wahhhh best nya...
    meriah jer....:-)
    happy mother day...kirm slm kat mak^_^ snyum2 sllu

    ReplyDelete
  4. bestnye famili kamu . .
    jeles la . .
    ape2 pown hepi famili 4ever n slmt ari ibu kpd sume ibu2..

    ReplyDelete
  5. wahhh..hahahaha..best kn tmpat ni..bile2 leh la lepak sesame..yeahh

    ReplyDelete
  6. Babe, i baru perasan yg muka u agak sama dgn yr mummy ah.. :) very cute one

    ReplyDelete
  7. joegrimjow : yup!!
    macam mana boleh tahu ni enk?

    ReplyDelete
  8. ayie : adalah mulut-mulut sumbang yang cakap..
    yup! saya orang johor.
    lokasi banafee village berdekatan dengan hotel new york.

    ReplyDelete
  9. meniti senja : yummy- yummy!!
    sedap..
    hehehe

    ReplyDelete
  10. warnida : tak de laa meriah sangat..
    celebrate biase- biase jewk.
    happy mother's day to u too!
    my mom kirim salam blk kat u.
    thanks yaa!

    ReplyDelete
  11. zaza : thanks yee!
    jgn jelez laa..
    u punye family pown besh.
    btw, cakap kat ur mom happy mothers day yee drpd i..

    ReplyDelete
  12. dyna : besh laa jugak..
    happy mothers day!

    ReplyDelete
  13. hentak belipat : boleh-boleh..
    amoi memang suka g tempat yg ada makanan ni..
    hehehe..

    ajak petisuara sekali!

    ReplyDelete
  14. alvin : terima kasih!
    happy mother's day kart mak kamuu jugak alvin.

    mak anda mmg rock abes laa..

    ReplyDelete
  15. bspotgirl : ha'ah..
    muka i mmg sama sangat cam mak i..
    thanks dear!

    ReplyDelete
  16. lovepink : tak nak, tak nak..
    takut..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails