Monday, January 25, 2010

PERGI PART 2..

asalamualaikum. entry kali ini adl same dgn entry yg lps. entah mengapa, ramai pulak yg pergi pd awal2 tahun 2010. sedih nye. 0key, 1st-ly aku nak ucap kan takziah kpd family allahyarham mohd nafi bin rosli yg telah kembali ke rahmatullah pd hari jumaat yg lalu, ketika dalam perjalanan ke sekolah untuk menunutut ilmu. mari kita sedekah kan al-fatihah.. amin. act, aku tak kenal p0wn arwah nafi ny tp dye ny juni0r aku. dan aku pernah laa nampak muke dia time kart sk0lah dulu. tak sangka dia yg lebih muda dr aku tlh pergi dulu. kawan aku ckp dia mati syahid sbb dye meninggal krn nak menuntut ilmu. yg kita masih hidup ny, tak taw laa menghembus kan nafas t'akhir dgn cara yg bagaimana. sem0ga tuhan memberkati kita. pemergian arwah jg ade msk dlm suratkhabar metr0 pd hari sabtu yg lps. myab k0rang ade terbace. aku rase sedih bila t'dgr juni0r aku maut krn eksiden. kalau aku ny kawan dia, b0leh rase nak pengsan agak nya. aku harap kpd yg mengenali nya byk2 kan laa sedekah al-fatihah & yassin kpd arwah.



arwah yg memakai baju putih *yg aku bulatkan kaler merah.



2nd story lak, Al-Fatihah Keatas roh Almarhum Sultan Johor, Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail yg mangkat pada jam 7.15 hari jumaat yg lps di Hospital Pakar Puteri Johor Bahru. Semoga kerabat Diraja Johor tabah dalam menghadapi ujian dari Allah kerana Kehilangan Ayahnda dan buat seluruh rakyat negeri Johor kerana kehilangan Sultan yang tegas dan berjiwa rakyat...


we'ol kart Johor berkabung selama 7 hari dan 40 hari bagi kaum kerabat,dan kami semua wajib memakai songkok berlilit putih bagi lelaki dan perempuan bertudung putih bagi muslim dan yang bukan muslim harus memakai kain lilit hitam....


dan td pagi, beginalah rupa aku semasa pergi mengajar.. huhuhu.


12 comments:

  1. mcm sesuai nyanyi lagu aizat skang nie...
    kau pergi....
    kau pergi....

    ReplyDelete
  2. cik epal : kart area umah i..
    u org jb kew?

    ReplyDelete
  3. huhu, what a sad story yea dear...
    hurm. i kenal nafi 2. dy son of my mom friend. dah ajal dy kn?
    mmg x sangka and terkezut gyler laa dpt berita yg dy dah pergi selama nyaa :(
    AL FATIHAH....

    ReplyDelete
  4. an0e : yaa..
    s0 sad..

    laa ye kew?
    dyew dak ciku kan..
    al-fatihah..
    amin..

    ReplyDelete
  5. rmai mninggal kn? ape2 pown, sedekah kn jela al-fatihah utk mereka yang mnyambut panggilan ilahi..

    ReplyDelete
  6. mai : ramai yg pergi kan awl thn ny..
    yezza! sedekah kan al-fatihah & yassin kpd mereka..

    ReplyDelete
  7. mell0 : hehehehe..
    biase jewk laa..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails