Sunday, May 27, 2012

Gambar Kahwin

assalamualaikum dan selamat pagi ahad awak - awak sekalian :) terasa dah lama pula tidak membersih, mengemop dan buang habuk kat blog si kusut ni. okey, tak nak banyak bebel lagi. aku straight to the point kenapa aku update blog ini ye. beberapa hari lepas BFF aku tak habis - habis tanya aku bila nak letak gambar kahwin? oleh kerana tidak mahu dia berkecil hati dan sentap bagai dengan aku, aku terpaksa mengambil masa beberapa hari untuk upload gambar - gambar ni semua. al-maklum lah, line internet aku lambat mengalahkan siput babi. owrait sayang, this entry is for you ye.

19 May 2012 adalah tarikh keramat bagi sepasang kekasih kerana telah selamat di ijab kabulkan di Masjid Jamek Pasir Gudang. Aku selaku pengantin pengapit  perlu datang pada majlis pernikahan nya. Babe, kalau aku nikah nanti kau jangan tak datang support aku pulak ye. bawak sekali husband and anak - anak kau tu ye. anak - anak? erm, aku andaikan kau dah ada dua orang anak ime aku nikah nanti. hahaha. ok, back to the topic. pukul 8 lebih aku dah bangun hari tu. ye lah, nak gosok baju lah, shawl lah inilah itulah. nak lilit - lilit shawl tu je ntah makan masa berapa lama lah kan. sambil lilit sambil bukak tutorial lilit shawl kat you tube. at last jadi macam kat bawah ni. langsung tak jadi macam yang di inginkan. hahaha.


freshnya muka di pagi hari. abaikan lilitan shawl aku.


abaikan orang dibelakang itu.hahaha

 
ye, inilah dia pengantin perempuan nya.
 
 
status sekarang ialah Puan Nathalia Idha

 
 status si BFF pengantin perempuan ialah Cik Nurshaliza Jumri

ehem ehem.. saya single dan available. hehehe

cantiknya kau nath. bila lah aku nak macam ni kan?

tadaaa... yang berbaju putih dan berkain samping gold itu ialah Syed Ahmad Razali a.k.a pengantin lelaki

aku angkut semua yang ada kat rumah tu. hehehe.
 

ye, mereka kakak dan mak saya :)

 
bersalam - salaman mengucapkan taniah


bergambar bersama - sama pengantin perempuan




maaf, saya terupload gambar model - model muslimah wannabe kunonnya mengikut usia. hahaha




 sebelum balik, kami sempat bercame whore sekejap. ye, saya gemok. dah jangan cakap lagi enk.




 sambil on the way nak pergi makan, ini lah aktiviti yang aku lakukan. hahaha





 dalam hari yang sama juga, majlis persandingan dilakukan di petang hari pula.lepas je pergi makan, aku terus rushing - rushing nak bersiap untuk menjadi pengapit lak. selesai bersiap - siap je, lantaas aku memandang cermin. sumpah kusut gila keadaan aku. sorry, nath sebab agak kusut waktu itu. tidak seperti pengapit lain, aku lah yang paling serabai sekali bagi tahun ini. aku drive sendiri menuju ke dewan TNB, Pasir Gudang. cari punya cari, aku tak jumpa jalan masuk untuk ke dewan. boleh macam tu? hahahaha.

 ini Hid. dia lah temankan nath time aku tiada. 1st time jumpa dia. before ni comment - coment kat FB & Twitter je. Hid, bila turn awak pula? hehehe.


pengantin sempat lagi bertweet - tweet di twitter sementara tunggu pengantin lelaki. time sanding jangan ngengade nak main Hp ye.

Memasing nervous sebab 1st time nak naik pelamin. so, bergambar lah untuk hilangkan nervous.

cantik kan pelamin ni. ala - ala fairy tale. i like! suka sangat. to future husband, take note enk!


setelah selesai menjalankan tugas sebagai pengapit, aku dan rakan - rakan mengambil kesempatan untuk bergambar bersama raja sehari kita ni.








 





saya sekeluarga

 
Puan Alice bersama - sama suami tercinta
 

budak dua orang kat bawah ni, bila pula turn korang? saya dah terbau nasi minyak ni. hehehe..






Bali - balik dari kenduri kahwin je, terus online twitter. maaf FB kerana berlaku curang padamu. hahaha.

candid from my mum. oh ye, saya #tahitwitter. hahaha


sebelum mengakhiri entri ini, izinkan saya membuat ucapan kepada BFF saya iaitu Puan Nathalia Idha.
- Selamat Pengantin Baru 
- Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikkan.
- Menjadi isteri yang solehah
- Rajin - rajinlah memasak agar tidak lah hadiah yang aku berikan kepada kau itu tidak berhabuk di stor sahaja.


16 comments:

  1. cuti2 camni banyak la orang mndirikan rumah tangga kan. Mak sedara scha pn 19 may gak. Hhe.. Sis pulak bile lagi? ;)

    ReplyDelete
  2. owh..nathalia da kwin..
    beshnye...
    dik amoi...bile lgi??
    heeee...da jdi pengapit x lamer lgi la tuh...
    :)

    ReplyDelete
  3. amoi! acane nak kurus?! jealous ok T___T

    ReplyDelete
  4. terjumpa e-book percuma, bagus untuk orang yang dah/nak kahwin… sharing is caring :) - Permata Yang Hilang - Panduan Hubungan Suami Isteri Melayu Islam

    ReplyDelete
  5. OO jadi pengapit kawan ek..
    Mesti ada rasa sedih kan>?
    semoga sentiasa menjadi kawan slamanya

    ReplyDelete
  6. chumil nya...tapi mesti mahal belanja kawen dengan orang camnie....kansel mau pikat kamu...

    ReplyDelete
  7. chumilnya....tapi mesti mahal belanja kawen dengan orang camnie...kansel mau pikat kamu...

    ReplyDelete
  8. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://wisataoutboundmalang.com/

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  9. baru nk jenguk blog.. dh setahun x updated plk.. dh kawen kut.. hehe.. tp pengapit mmg comel la...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails