Saturday, February 5, 2011

Semalam Widowed , Hari ini In Relationship



Tahun Rabbit tahun ini bukan lah tahun luck buat aku. Hari Raya Cina kedua sahaja macam - macam perkara telah menimpa aku. walaubagaimanapun, aku redha dengan ketentuan tuhan. ntah mengapa, ramai pula yang buat status berkaitan dengan jodoh dan relationship di Facebook. macam tahu - tahu sahaja perasaan aku ketika itu. bermula dari 4hb February 2011 ( semalam) aku mula percaya bahawa Single is Simple and Couple is Trouble setelah 4 tahun aku pangkah quote tersebut. 


Lelaki.. apa yang aku tahu mengenai lelaki ialah EGO. lelaki memang tak dapat dipisahkan dengan keegoan mereka. time belum couple, bila kita tanya cakap caring but now, bila dah couple cakap sibuk lah. ego untuk start minta maaf. susah sangat ke nak mintak maaf dan memaafkan orang lain? yee, memang tak semua lelaki menunjukan keegoan mereka terhadap orang lain tapi hampir 80% lelaki akan menunjuk kan keegoan mereka tak kira dengan siapa, tak kira tempat, tak kira masa dan tak kira apa jenis situasi. so, kepada para wanita sila berhati - hati dengan spesies ini. kepada lelaki Ego, taniah kerana anda berjaya memberi harapan dan kasih sayang palsu kepada saya selama 4 tahun ini.




berbalik kepada tajuk entri aku, aku nak ceritakan satu situasi ni kat korang. setelah membacanya, korang judge laa sendiri yee. PEREMPUAN NERD online facebooknya seperti biasa. tiba - tiba dia terperasan bf dia (LELAKI EGO) telah remove nama dia dalam relationship status di facebook dan dalam masa yang sama LELAKI EGO itu terus letak status widowed dalam relationshipnya. dengan rasa sangat marah, dia terus call LELAKI EGO untuk mengetahui perkara sebenar. apabila di ajukan soalan kenapa berbuat begitu, dengan selamba badaknya LELAKI EGO tersebut menjawabnya saja - saja dan dia tak tahu maksud widow tu apa. what the hell??? patut lah LALAKI EGO tersebut kena kick dari politeknik , dia Bodoh rupanya.oleh kerana dah hangin satu badan, maka si PEREMPUAN NERD ni pon remove dia dari friend dan meletak kan status relationshipnya Single.tak kan dia nak letak widowed juga kot. ada lak nanti mamat lain reject PEREMPUAN NERD tu. perkara tersebut tidak diketahui oleh LELAKI EGO. 

malam itu LELAKI EGO call PEREMPUAN NERD seperti biasa. mereka bergaduh dan baik semula seperti biasa. keesokan malamnya, LELAKI EGO tersebut call PEREMPUAN NERD dan memarahinya. tanpa di sangka - sangka, lelaki yang di kenalinya 4 tahun nya itu, telah memaki hamun dia di laman sesawang Facebook. LELAKI EGO itu juga telah memberikan kata - kata kesat berunsur makian di Inbox PEREMPUAN NERD. PEREMPUAN NERD merasa sangat sedih kerana dia tak sangka perkara itu telah menjadi insiden yang memalukan . hati dia makin hancur apabila orang yang dia paling sayang sangat sanggup melakukannya. PEREMPUAN NERD mengambil langkah berani mati dengan mengHack / mengStalk facebook LELAKI EGO. PEREMPUAN NERD amat bersyukur sekali terhadap tuhan kerana menggerakkan hatinya untuk berbuat sedemikian. LELAKI EGO bukan sahaja memakinya, malahan dia juga membuat cerita propa dengan memberitahu rakan - rakan wanita sekolahnya dulu   bahawa PEREMPUAN NERD keluar dengan jantan lain tanpa memberitahunya. 

air mata PEREMPUAN NERD keluar dengan begitu derasnya. apalah kesalahan besar yang dia lakukan terhadap LELAKI EGO sehingga sanggup memburuk - buruk kan namanya. perkara itu sangat lah tidak betul sama sekali. semua orang tahu lelaki yang keluar bersama PEREMPUAN NERD adalah BFF dan PEREMPUAN NERD bukannya keluar berdua - duaan dengan lelaki tersebut. PEREMPUAN NERD keluar bersama - sama dengan BFF wanitanya. salah ke untuk PEREMPUAN NERD keluar bersama - sama rakan karibnya. btw, PEREMPUAN NERD telah memberitahu LELAKI EGO, namun LELAKI EGO tidak membenarkan nya keluar. parents PEREMPUAN NERD pon tahu bahawa PEREMPUAN NERD telah lama berkawan dengan lelaki BFF itu, sebelum Couple dengan LELAKI EGO lagi. perkara itu berlaku bulan 2 awal tahun lepas dan LELAKI EGO telah lama mengetahuinya. dia juga telah memaafkan nya. so, kenapa sekarang LELAKI EGO itu mengungkitnya semula? adakah itu cara LELAKI EGO untuk meninggalkan PEREMPUAN NERD. takut orang memaki hamunnya meninggalkan PEREMPUAN NERD, maka dia membuat cerita sedemkian. APA PENDAPAT ANDA?











* pagi ini kawan PEREMPUAN NERD memberitahunya, LELAKI EGO telah menukar status       relationshipnya dari Widowed ke In Relationship. wah! hebatnya dia mencari peganti. betul kata adziim "serasi bersama is BULLSHIT". 4 tahun pon still tiada keserasian.

43 comments:

  1. dem yu lelaki ego. xpe2. karma itu wujud. jgn risau. grr

    ReplyDelete
  2. huhuhu~
    aku dh 6thun moii..
    clash jgak..hehehe
    mybe serasi bila couple..tp bla duk sebumbung jdi laen~kita tk tau kn?
    kdg2 Allah arahkan hati kita ke orang lain..mybe ade sbb..mybe bkn dia jodoh kita~
    tuh sebab orang kate baek jgn kawan lama2..bila dh berkawan terlalu lama..nk lupakan tuh mmg susah!

    p/s : amoii..cube bt tulisan besau cket..hehehe

    ReplyDelete
  3. i tak ego. i naik ego je :p
    ala, jgn lah sedih2 ok. bukan liez takleh cari lain. btw, releationship tu means relationship eh? hehe.

    ReplyDelete
  4. aku speechless membaca entri ini..
    hmmm~tapi, memang begitulah lumrahnya.
    sabarlah.. :)

    ReplyDelete
  5. sabar ye wahai perempuan nerd..myb ade hikmah disebalik kisah yang berlaku.

    ReplyDelete
  6. woahhh agak drastik dan dramatik haha

    ReplyDelete
  7. aiyoo...apesal cerita ni sama mcm kisah adam laa??

    adam baru je terjadi ptg td...
    adam mcm biasa laa..kua ngn mmbr2..
    tp si dia xsk kat mmbr adam tu..ada lah sebabnya..jd,dia xbg adam kua ngn mmbr adam..

    adam xfhm knapa n lastly dia msg n kol..klu xblk skg,kita dah xde pape..

    itu bukan salah lelaki mcm adam sbb si dia yg mintak cmtu..so,slh dia laa kan??

    pengajaran,jgn buat keputusan ikut amarah..
    cool down dlu..then baru bncg elok2..

    tp dkt mslh adam ni,si dia tu xblh nk berbincang..ade saje kata2 nya yg menyakitkn hati...haihh~

    oh lupe..arini adam dah single..xde separated,or sbgnya..hahah

    ReplyDelete
  8. perempuan nerd tuk lelaki nerd
    lelaki ego tuk perempuan ego
    -pendapat.....

    ReplyDelete
  9. nerd girl 4 nerd guys
    lelaki ego tuk permpuan ego..
    -pendpt shje..>=<

    ReplyDelete
  10. laki ego memang takleh blah... memang shit lah.. haha.. ngamok ni..

    ReplyDelete
  11. pakwe u tu tak bagus la
    biar la i jadi pengganti die wakakaka

    ReplyDelete
  12. lelaki memnag ego. tapi I pon ego dalam certain case. hee :D followed :D

    ReplyDelete
  13. guy is always a guy. tapi xsume cam tue.. to girls, be careful k :)

    ReplyDelete
  14. Yup memang susah lelaki nak minta maaf.

    ReplyDelete
  15. in a relationship tu ape?..dlm kapal penghubung ae?or penghubung kpal?or sebuah kapal penghubung ?or sebuah kapal itu penghubung???..blur2 jap..hahaha

    boooo same mamat ego yg bebal tuuuu....wei lelaki ego org nomad pn tau r widow tu ape..klo ye pn bodoh jgn smpai buat laki len nmpk bodo..haha..

    ak lak ttbe emo..haha
    p/s~suke dgn black widowed~sgtt bhya~

    ReplyDelete
  16. entahlah...
    sy dikira tak ego kot..
    tak pernah hampakan mana-mana perasaan wanita sebelum ini.

    ReplyDelete
  17. @al_hakim

    haishh..klo la yg soleh tuh sng nak carik ~_~"

    ReplyDelete
  18. Huhu bulan ni memang bulan paling haram jadah untuk tahun ni la

    ReplyDelete
  19. hurm..umur amir dah 17..tapi tak dak org mau lagi..sapa nak kapel ngan i silakan ye..hahah..

    hurm..susah-susah..bak kata orang dulu2..kalau takut dilanda ombak,jangan berumah di tepi pantai.

    papun, sabar..sabar... kumbang bukan sekor..tp bila dah sayang..ini yg susahnya..

    shh...sapa laki tu? meh den lempang sibijik duo... hehe

    ReplyDelete
  20. huiyooooo..tragis ni..tak patut lelaki tu buat macam tu =.=

    ReplyDelete
  21. nerd girl ni chumel sebenarnya, dan pasal ego pula, biasa la, semua org ada ego, sabor jer la

    ReplyDelete
  22. heh....my relationship wif previous man are suckkkkkk...he left me after 4 years of relationship wif cheating. n he juz "setia" dalam masa 6 bulan selama 4 tahun kapel. selain dari 6 bulan tu adalah bullshit. he has another bitch. haha. n yes, he going to be married dat bitch.

    ok emo. memang emo. n dat bitch know me.

    n laki ego to bulehhh go to nurrakka..haha...


    sory amoi terpanjang plak..heh

    ReplyDelete
  23. sabar Leez...
    dalam kehidupan zaman ni..
    semua boleh jadi...
    kawan jadi lawan...
    baik jadi jahat..
    saudara jadi musuh...

    semua bergantung pada kita semua yg membuat keputusan...
    semua dah besar panjang kn..? semua dah cerdik pandai.. semua dah di kurniakan akal fikiran..
    jadi renung2 kn la..
    tiada siapa yg perfect atas muka bumi ini..

    ReplyDelete
  24. slh fhm jer tu.. jgn la risau sgt k.. take care...

    ReplyDelete
  25. hahaha...CJ macam ade persamaan je ngan perempuan nerd tuh....lelaki ego tuh yang dayusman!! tak gentleman...

    ReplyDelete
  26. papepun yg jadi,percayalah dgn qadak n qadar Tuhan k, Dia tahu apa yg terbaik utk setiap org

    ReplyDelete
  27. yew..stuju ngan ko dik...lelaki mmg ego....
    tp wat la cnew pown ego tuh mmg keras thp liat tuk di buang dr mrka2...
    tp cian kt gal nerd tuh...hnya gara2 fb...x smpai ke mana,....gak
    truely ckp la...fb tuh pown mmg ley wat gaduh gak...

    ReplyDelete
  28. sifat edo mmg kena ada di setiap org..hee..tapi haruslah berpada2 cyg..sokong ngn memorabilia..sabar yek..cayalah..

    ReplyDelete
  29. boleh ke nak hack facebook?bukan ke security facebook ada protocol 'N'?which mean is susah nak hack?tapi kalau kita tau password and email user tu then stalk,tu bukan hack.HAHA.

    btw,lelaki mmg ego.i tak ego,so please pilih i.ahahahaha.

    amoi,biasa ah 'cinta-cintun' ni.hehehe,lau jodoh tak ke mana.heee

    ReplyDelete
  30. benda2 hal2 relationship takyah nak cerita kat fb. buat malu je cite kat semua orang, pastu hari2 tuka status relationship.
    buat rilek sudah.

    X)

    ReplyDelete
  31. rase nak lempang lelaki ego! haisshh.. sbor2..


    apapun yakin pada jodoh! ^__^

    ReplyDelete
  32. manusia boleh berubah .
    mungkin hari ni kite kenal die
    tapi esok die boleh berubah menjadi orang lain
    seolah olah sesesorang yang kite tak kenal seperti hari semalam . pehhh ayat !

    ReplyDelete
  33. ala..gurlz pom sme jep...
    y penting KERJASAME...huhuk

    ReplyDelete
  34. so gals out there...klo nak test bf masing, try breakup or gado jap..sape yg mcm lalang duk update on-off-on-off-on tue mmg laa...

    morale of the story time bercinta mmg sume cantik....tp xsalah kalo kite terus terang ckp. eh awak busuk laa..ke, eh i malas nak kuar laa..i nak my own time.....

    p/s why so serious?

    ReplyDelete
  35. sehebat mana org tu,dia ttp ada sikit ego dlm dirinya.tu dah mmg naluri manusia.. :P

    p/s: adik saya ada skooter ego :P

    ReplyDelete
  36. manusia mmg xkan leh lari dari prasaan ego tu.mmg tu naluri manusia walaopon sedikit.

    p/s: adik saya ada skooter ego :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails