Tuesday, May 17, 2011

Wesak Day Dan Beard Papa di JB

 
 ni hao? wo pun hen hao. beberapa mingu ni tak berapa sihat lah. sindrom gastrik dah kembali menyerang sebab tu asyik MC je. huhuhu. tapi kini alhamdulillah sudah hampir pulih laa.doa kan saya cepat - cepat sembuh yee. btw, sebelum terlupa aku ingin mengucapkan Happy Wesak Day kepada semua rakyat malaysia yang menyambutnya. kepada yang tidak menyambut perayaan itu selamat bermalas - malasan di rumah dan berjalan sakan hingga penat yee (^____^)  . hari cuti dan hujan - hujan seperti ini, kan syiook dapat makan something.. betul tak? ewah! padahal mak aku dah warning dah kena jaga makan. 


okey, muka kena serius dulu ketika mencari tempat makan yang menarik. hahaha. maaf saya kena betulkan cermin mata saya kerana saya berada dalam situasi yang agak sukar. amat sukar untuk memilih tempat makan yang best di JB ni. hehehe.meletakkan satu jari di cermin mata menandakan saya sudah tahu nak ajak korang makan kat mana. cecita - cecita kat mana? nak tahu kat mana yee? jum usha jum usha pix di bawah.



BEARD PAPA JB
kepada orang JB, jangan meraung yee bila tengok Cik Epal menternak lemak dia di Bear Papa T___T kerana di Johor bahru pun sudah ada. jom orang johor kita serbu reramai lepas ini.apa yang menarik sangat kat papa janggut ni? dah tentu laa kerana janggutnya rotinya. 


hujan - hujan macam ni memang syiioook kalau pekena roti dengan hot chocolate. perghh! memang mengancam lah kan. okok, aku faham korang exited nak tengok rupa roti ni macam mana kan? sila scroll kebawah untuk si kuat makan. hahaha. act, ada macam - macam rupa dan bentuk roti yang dijual di situ tapi aku tak sempat nak take pix sebab aku dah ngap dulu. hehehe..





cream dia memang terbaik dari ladang lah. sangat - sangat soft dan rasa macam ice - cream. sekali makan, empatpuluhempat kali nak lagi. hehehe. antara flavour lain yang dijual selain chocolate ialah vanilla, durian, manggo dan lain - lain lagi. nak tahu lebih lanjut try lah makan. huhuhu.



 
muahahaha. muka aku macam baget je tengok makan ni. sedap ke tak sedap yee?


 bismillahirahmanirohim.. *baca doa makan* ya allah, sumpah sedap. dah gigit sekali nak gigit berkali - kali pula. hehehe.


 bagi zoom sikit. yeah! terbaik laa. hehehe. sila jeles yee.



LOKASI : TINGKAT BAWAH CS, JB.
HARI : ISNIN - AHAD
WAKTU : DARI CS BUKAK HINGGA CS TUTUP.

12 comments:

  1. Hye budokk.. org hari2 (except weekend) kat sini dtg jalan2 gtau.. mintak nombor tepon. :)

    ReplyDelete
  2. awak2.. awak cumel lah.. saya ske tgk awak ^^
    hurmm.. roti tu nampak sedap.. nanti mau try lah!

    ReplyDelete
  3. hahaha.. cik amoi... lapar pulak tengok gambar2 makan ni.. hehehe

    ReplyDelete
  4. waaaaaaaaaa ! cream puff ! i mmg mengidam gilaaa cream puff . besar gilaa saiz dia ! berapa ringgit tuuu? mahu cari dkt OU <3

    ReplyDelete
  5. nyeh nyeh nyeh.. tapi serious jeles, balik jb nanti nak pekena laa beard papa..

    ReplyDelete
  6. waaa... sedap nye...
    *ehhee.. lame xsinggah jenguk amoi^^

    ReplyDelete
  7. sedap nya.! meh tapau red sikit :P

    ReplyDelete
  8. makan2 jgn tak makan....nanti kg dah naik baru berhenti...hehe

    ReplyDelete
  9. eleh pompuan smua same je.kuat makan.bhahhaa.lariiiiiiiiii

    ReplyDelete
  10. i sokong pe yg famie cakap..sebab tu i benci pompuan cakap "DIET".Tape post semua pasal makan..itukah name nye diet???

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails