Sunday, July 4, 2010

2hb JULAI 2010 adalah tarikh DIA pulang ke rahmatullah.

salam. dah lama kan aku tak update blog aku ni. blog aku ni dah berabuk + bersawang gila. korang perasan tak blog aku ni dah lama tiada entri baru. sebenar nya lewat kebelakangan ni aku sangat bz. pertama kerana aku selalu balik lambat dari tempat kerja. kedua aku selalu berulang - alik dari JB ke singapore. sebab kenapa aku balik lambat dari tempat kerja kerana aku nak dapat duit lebih. sebab kedua aku berulang-alik kerana nenek aku sakit.
hari jumaat lepas iaitu 2hb JULAI 2010 adalah tarikh nenek ku pulang ke rahmatullah. aku sedih sangat-sangat. act, time kat hospital, doktor dah cakap yang dia tak boleh hidup lama. dia lah nenek yang aku ada ketika itu. sebab semua atok dan nenek aku dah meninggal. kini dia pon meninggal kan aku. aku rasa sebak gila. arwah nenek aku dah mencecah 90 tahun. dia still kuat sebena nya. tiada sakit. aku rasa maybe dah tiba masa nya untuk dia pergi meninggal kan kami. mood aku sangat sedih ketika ini. rasa nya aku tak mampu nak buat entri ni.
nenek.. orang sayang sangat kat nenek. ampun kan segala dosa-dosa orang kat nenek yee. halal kan makan, minum, duit dan segala-galanya. semoga arawahnenek ku di tempat kan di kalangan-kalangan orang beriman dan syukur pada ilahi kerana time upacara pengebumian tiada berlaku nya sebaang masalah. mari kita sedekah kan al-fatihah kepada arwah nenek ku ini. amin..

hajah hamsah binti somadi.

1927 - 2010

3 comments:

  1. itulah...setiap yang hidup pasti akan kembali padaNYA...
    --------------------------
    [Gambar]Cara-cara serangga buat rumah

    ReplyDelete
  2. amoi, harap sabar ye.sama sama kita doakan arwah tenang kat sana.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails