Monday, October 12, 2009

EDISI HARI RAYA LAST K0PEK!!



ell0w. entry ini adl entry t'akhir utk aku ceritakan ttg hari raye 2009. lg p0wn hari ini adl hari terakhir kita menyambut hari raya. tp fda nak akhir ny laa byk 0pen h0use. dan aku makin bertambah berat bdn akibat krn tdk b0leh menahan nafsu mkn ku ketika melantak ye,aku semakin gemuk! sux!!



gambar utk di usha2!!


gambar2 di atas ketika aku sdg beraya di rumah mereka & mereka beraya di rumah aku. hahaha. yg dtg raya umah aku ialah geng kembar ku (fendi,kelly,sherina,razi & zakwan) & geng ain kuasa 2 (ain abas,ain sh0ib & fahmi ). l0kasi pix : rumah aku & rumah sh0t.


setelah ain kuasa 2 & fahmi beraya kerumah ku (aku tipu d0rang,aku ckp aku yg msk. pd hal mak aku yg msk!), we'ol g rumah sh0t & ke rumah apek kuant0ng. pix nya ada di bwh..


aku & geng ain kuasa 2 dtg ke rumah apek kuant0ng sbb ada hajat. iaitu nak meminang kan ain sh0ib & apek kuant0ng. hahaha. c0wie ain sbb aku citew kart bl0g aku!! wee.. hehehe. aku & ain abas siap bg pantun lg. fahmi wakil drppd apek tlh membeli pantun kami. & kami berbalas2 pantun. hahaha. kelakar gilew dat time! tgk ar aksi2 we'0l time amik gambar. apek siap hunus2 keris lg. k0 nak bunuh we'0l apew!! s0 jahat!!

raya tak hingat!! lolbila tgk pix kart atas ny,meti aku nak gelak. tgk jewk r tjk pix ny. aku g beraya bsama2 rkn2 klaz ku. besh gilew. fr0m 2.30 p.m -8.30 p.m.. lame kan we'0l g beraya! dah tue, beraya naik van apek kuant0ng. da mcm dlm cerita dunia baru d0rang ckp. hahaha. apek bwk laju gilew vavi. tracy ckp klau ade org ngandung ny b0leh terberanak kart cny (mcm slh jewk ayt k0 2). yg naik van tue, ain abs & adknya, ain sh0ib & bfnya, fahmi, aku, trazy & rudy, apek.. bj fahmi & ain abas ngan adk ain same kaler beb!! black & white c0l0ur. kami ckp mereka keluarga bahagia. fahmi kawin ngn ain dpt anak(adk ain). hahaha. tp tgh aku bhn mereka. tiba2 ain abs ckp bj aku sama kaler dgn apek. wht!! i ha8 it!! tak de kew laki yg encem utk k0rang ganding kan dgn aku. da laa jht nak mam!! but thankz t0 him c0s sudi bwk we'0l g beraya rumah clasm8 we'0l. tp yg membuatkan aku bengang ialah kami beray rumah jue & nad time maghrib. c0wie yee gurl!! & 2 all my fwenz yg melayan & msk kan mknan yg besh tue,trimas byk2 yee!
beraya di rumah juni0r ku
alamak!! muke aku kene cut lak. tak pe laa. da mls nak edit blk. huhuhu. time ny aku baru blk dr sk0la, then tr0ws rushing gi rumah juni0r aku (dak l0wer 6) sbb rumah dia ada mkn2. aku 0n jewk. tp tak de member lak. s0, aku ajka laa ain kuasa 2. agak bengang laa time da dtg rumah juni0r aku sbb semua dak l0wer, we'0l jewk yg da tua. hahaha. tp mknan yg mak u msk sdp!! tengs yaa c0z invi8 me. pas tue da lps mkn,we'0l g rumah ken ain abas. cake rumah kwn ain besh!! suka mkn.
di rumah kembarku
rumah twins aku ada wat 0pen h0use. tp aku malu gila nak g sbb tak de membew. b0yfiee aku?? ntah laa dia. dia nak beraya rumah membew dia k0wt! n he leave me al0ne! watefuk r!! gth wif u r.. mak aku tanya kenapa aku tak g rumah fendi ( kembar aku laa 2). aku ckp tak de membew. mak diam jewk. fendi text aku byk kali kenapa aku tak g rumah dia. dia siap suruh mak dia ckp lg. akhirnya, ku pergi jua se0rang diri. malu gila aku time tue. dak sek0lah dia semua blm dtg. semua membew2 lama dia & kwn2 family dia. kelly lak da blk. setelah tunggu selama 30 minit,akhir nya mereka sampai juga. sempat jua aku bergambar bersama mereka. then,aku jumpe aley (my BFF @ plkn). rindu gila aku dgn dia. da lama tak jumpe dia!


marhaban ya marhaban & raya sakan!!


pix di atas diambil ketika aku sdg menunggu menbew2 aku dtg amik aku. b0san gila tunggu d0rang! aku sempat lg berp0sing! hahaha. yg past p0se kluar lidah & muncung pasti ada! wee.. kenapa?? tak suke enk?? s0 wht!! diz is me.. tak suke bley tutup mata k0. hahaha.



teacher hafidzah h0use



rumah 1st sekali yg kami pergi ialah rumah teacher hafidzah. sampai2 jewk terus marhaban. klaz we'0l special b'banding klaz lain. sbb hanya klaz we'0l jewk yg dtg raya buat marhaban. gerek kan!! jgn jelez yee klaz lain. teacher mahani p0wn ade ngn ank2 nya. tgk 2,sh0t klakar gila. dia tgh mnx maaf & wish kart ckgu,dia wakil drpd klaz 6ABM.


rumah pn.noraini



dtg marhaban di rumah nya. makan makar0ni grg. then, gtg 2 pn sanisah h0use. rushing gilew dat time. dgn fahmi punye merengek suw0h dtg rumah dia cpt sikit. sbr laa yunks.. aduyai!

teratak pn. sanisah



sampai kart rumah cikgu, santi & syud da tunggu di dpn pintu. dia bebel kan kita org. ckp nak dtg pkl 4 pm tp ny da 5 pm baru sampai. c0wie laa dear.. we'0l wat marhaban kart semua rumah. then mkn lg & waktu nak ke rumah mereka. hisshh!! mrh jewk taw. d0rang ckp ckgu sanisah da mraj0k. tiba2 cikgu keluar dr s0r0kan di blkg syud! hahaha. buat marhaban, mkn2, sesi berg0sip & say s0wie dan sesi bergambar pula. lps tue kami grk kerumah fahmi pula.


rumah lame fahmi


fahmi ajk we'0l sambut bday dia & ank sis dia (twinz). slps buat marhaban, we'0l mkn laksa j0h0r & cake. yummy!! cdap nyew.. tengs fahmi & 0l his family sbb sudi lyn we'0l. cian fahmi time 2,dia terjatuh tangga. mknan yg dyew sedia kn jg sdp2 belaka! rumah dia agk messy laa sbb dia nak pindah ke rumah baru kan. nnt klau rumah baru da siap, aku nak dtg keyh! hahaha. tak malu.. sebenar nye aku da dtg raye rumah fahmi (rumah sis dia laa).


ala2 english di rumah pn faridah hanim



cian cikgu tunggu we'0l lame sgt. we'ol sampai rumah cikgu da nak dkat magrib. hehehe. time we'0l sampai, cikgu tak de kart rumah sbb dia g amik anak dia kart sk0la. yg ade cume hubby & bibik dia jewk. dlm 10 mnt cam tue,ckgu p0wn blk. buat marhaban jap. then mkn. sdp2!! byk gilew mknan kart rumah ckgu. tengs yaa!


berek0n0mi di rumah pn n0rmah



b4 dtg rumah cikgu, we'ol g masjid jamek p.g.. buat apew?? s0lat berjemaah laa. ape laa! da lps s0lat, tr0ws ke destinasi. besh2!! anak dia c0mel gilew! apek kuant0ng jahat gila!!! dia bg aku kucing. senget!! aku kan takut kucing. pas tue dia ley ltk kucing 2 kart kaki aku. damn!! pecah rahsie aku yg takut kucing ny.. nak dekat pkl 10 pm, we'ol p0wn blk skewl. agak penat ah.

sedara mara aku!!


yeah girl p0wer!! hahaha. kun0n laa tue. pix ny ambil time d0wang dtg beraya di rumah aku. tengs c0z c0ming.. yg drtg cume 2 family jewk. cik ani & cik tapa sefamily.



me, liza ( my sis) kak n0r, shahidah & kak shidah (my c0usin)


fullst0p!! bye2 hari raye 2009..

16 comments:

  1. memang meriah sakan la..gambar2 pun sudah cukup untuk menggambarkan keriangan dan kegembiraan...memang raya sakan habis la litte amoi kan...hehe..

    ReplyDelete
  2. salam..lama tak ada citer awak ni..hehee .rajin betul edit =gmbr byk²mcm gitu...setiap kali tgk gmbr awk mesti ada wat lidah kat tepi tu...cute la juga tgk..heheh jgn marah...ler.

    ReplyDelete
  3. nice entry~
    slamat tinggal syawal 1430!
    gonna miss u

    liez,leh htr tak pics korg yg kat uma aku masa b'day,really want it~
    via email

    ReplyDelete
  4. wh0se : hahaha..
    ye kew raye sakan??
    i rase biase jewk..
    huhuhu..

    ReplyDelete
  5. zlan : salam back..
    lame xdgr citew sbb bz r dgn
    raye,stdy,events & edit pix ny..
    hahaha..
    2 tademark lidah kart tepi..
    ahakz!
    xmrh laa..
    btw,tengs yaa!

    ReplyDelete
  6. fahmi : tenkiu!!

    wht!! via email??
    lembap laa wey..
    k0 bg k0 nyew pdrve jewk ah!

    ReplyDelete
  7. byk giler okay koleksi gambar..
    raya sakan betul..
    huhuhuh

    ReplyDelete
  8. xerra : byk sgt eh??
    i mmg gilew bgamba r..

    ReplyDelete
  9. sgt byk ok..
    hehehe..
    rambang mata tgk

    ReplyDelete
  10. wah...
    banyak betol gambar dye...
    betol2 meriah ea raye nie...
    selamat raye ,liez...
    4 da 1st year kite kawan eah...
    ehe...
    anyway,nice pitcha !!..
    again, selamat raye..

    ReplyDelete
  11. xerra : yee mmg byk..
    hehehe..
    rambang mate xpew,
    jgn rsk mate..

    ReplyDelete
  12. hid : hehehe..
    camat ari raye utk ari raye aji..
    sbb ari raye eid da abiz..

    tengs!!
    mmg byk gmbr..
    sume 0rg ckp byk..

    yeah!!
    4 da 1st year we fwenz..
    0lweyz keep in t0uch yaa!

    ReplyDelete
  13. raya lu sungguh meriah...kalah raya org cina..suka layan gambar...

    ReplyDelete
  14. alvin : klh raye cina & depavali kn?
    hehehe..
    t'sgt laa mlyn gmbr..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails